Reklama
  • Piątek, 7 października 2016 (14:01)

    Torbiele piersi a implanty

Marzę o powiększeniu biustu. W prawej piersi mam jednak 3 torbiele. Czy mimo to mogę poddać się operacji? Jolanta z Kętrzyna.

Tak, są na to szanse. Zdiagnozowanie torbieli w piersi nie jest bezwzględnym przeciwwskazaniem do tej operacji. Decydujący jest jednak rozmiar zmian. Jeśli ich średnica nie przekracza 10 mm, powiększenie piersi jest możliwe. W przypadku wątpliwości lekarz wykonuje nakłucie torbieli i pobiera płyn do badania cytologicznego. Po analizie należy odczekać jeszcze kilka miesięcy i jeśli w tym czasie nie zaobserwuje się niepokojących objawów i nie pojawią się nowe zmiany, będziesz mogła poddać się operacji.

Reklama

Specjaliści onkolodzy są zdania, że nacisk wywierany przez powiększające biust implanty na gruczoły sutkowe hamuje ponowne rozrastanie się torbieli.

Na żywo

Zobacz również

  • Pojawiła się nowa metoda odmładzania okolic oczu. Nieoperacyjna! Podobno jest równie skuteczna jak lifting powiek. Wykorzystuje się w niej plazmę, czyli gaz naładowany ujemnie jak piorun. I... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.